Koncept och design

Varje projekt är unikt. Varje bolag och organisation har sin historia, sin vision och sin resa. Vi strävar efter att skapa projekt som berör, som lyfter ditt varumärke och skapar reaktion. Självklart med tillgänglighet, konvertering och målfokus som konstant ledstjärna.

Utgår från data och varumärke

Din webbplats ska kännas träffsäker, uppfylla prioriterade behov och kanske det viktigaste av allt – avspegla hjärtat i din verksamhet. Det är lätt att gå vilse, det är få saker som engagerar en verksamhet så mycket som färg och form. Därför tar vi oss alltid an projekt utifrån tidigare analyser och insikter samt en rad ytterligare aspekter.

Varumärke

Grafisk profil

Oavsett om den är befintlig, behöver en uppfräschning eller skapas av oss så utgår alltid koncept och design från detta vägledande dokument.

Varumärke, position och värdeord

För att kunna skapa en unik upplevelse för besökaren behöver webben spegla ditt varumärke, skapa igenkänning och särskilja sig från konkurrenter.

Strategi

SEO

SEO handlar inte bara om att skriva eller bygga rätt. Det handlar också om att med design stödja det som vi vill att en besökare ska göra på en webbplats. Tillsammans ger det maximala förutsättningar för stark organisk SEO.

Målgrupper och kundresa

I webbstrategin har vi definierat målgrupper och vilka behov de har. Utifrån dessa behöver webbplatsen göras tydlig, tillgänglig, värdeskapande och konverterande för var och en av dem. En viktig del i att sätta ett hållbart och långsiktigt koncept är att formulera hur målgruppernas resa på siten ser ut, den så kallade kundresan. Att visualisera målgruppernas behov ger oss möjlighet att hitta lösningar som driver dem framåt – och in i mål.

Konvertering (CRO)

Beroende på projektet syfte och mål jobbar vi med olika vinklar inom CRO. Det finns ett antal “bästa praxis” modeller som vi utgår från i varje specifikt projekt.

Digital design

Ny design på webbplatsen

Det kan finnas flera anledningar till att man vill ha en uppfräschning av sin webbplats. Man kanske vill öka konverteringsgraden, implementera ny funktionalitet eller så är det bara dags för ett nytt utseende? Vi analyserar data och statistik, tittar på era nya behov och ser därefter över webbplatsen och tar fram förslag på förbättringar.
Läs om hur vi designar för glada utvecklare

Koncept och design för appar

När kundlojalitet och direktkommunikation med kund är viktig och ni är ute efter något som nyttjar mobilens möjligheter som samtidigt erbjuder en unikt formad användarupplevelse som en webbplats inte kan. Då kan en app vara en bra idé och vi tar gärna fram design och koncept för att förverkliga er vision.

Nyhetsbrev

Ett nyhetsbrev är ett sätt att hålla era kunder uppdaterade. Efter att vi har fastställt nyhetsbrevets syfte och mål så tar tar vi fram en design och ett koncept innehållandes alla möjligheter som krävs för att ni ska kunna kommunicera det till era kunder.

Illustrationer och ikoner

Kreativa illustrationer

Ert varumärke är mer än en logotyp och kreativa illustrationer är ett sätt att utöka varumärket och bolagets identitet. Det förtydligar budskapet, stärker kommunikationen och skapar igenkänning. Det kan vara allt från flödesscheman, grafik för en finansiell rapport till att ersätta bildmaterial med något mer illustrativt.

Instruktiva ikoner

Ikoner har förmågan att överbrygga kommunikationen där text inte räcker till. Att förtydliga och vägleda användaren med små, enkla och visuella medel på ett enhetligt och logiskt sätt är viktigt när tydlighet är av stor vikt.

Användar­vänlighet

User experience och flöden

Vi analyserar köp- och kundresor och bygger därefter flöden som löpande testas. Att arbeta datadrivet är vår vardag och vi inhämtar alltid information från din verksamhets externa system så som exempelvis Google Analytics eller Hotjar för att se utfallet av våra teser.

Mobilen

Att skapa en webbdesign som lirar med smartphones och andra digitala enheter är idag centralt i alla projekt.
Läs mer om våra tankar kring mobile first vs. responsive

Tillgänglighet

Vi arbetar med många projekt där det ställs höga krav på tillgänglighet. Vårt expertteam ser till att design, teknik och innehåll följer kraven från både webbdirektivet och ofta i enlighet med WCAG 2.1 AA.
Läs mer om WCAG för designers

Tappat inspirationen?

Tur då att vi alltid står redo med nya perspektiv och gedigen erfarenhet.

Kontakta oss

Newsletter

Få senaste nytt rakt i inkorgen!

Håll dig uppdaterad kring vad som händer hos oss genom att signa upp dig på vårt nyhetsbrev.