App för alla Sveriges plattsättare

BKR (Byggkeramikrådet) och Triggerfish har jobbat tillsammans i över 10 år. Med ett antal större webbprojekt i bagaget tog vi oss med nyfikenhet an att bygga deras nya app.

Förenklar för medlemmar och höjer servicenivån mot kund

BKR:s roll är att certifiera, utbilda samt ta fram branschregler för Sveriges entreprenörer inom kakel och våtrum. Tillsammans med BKR har vi löst många av deras digitala utmaningar under åren. Den här gången behövde de hjälp med att modernisera hanteringen av så kallad kvalitetsdokumentation.

Appen ger plattsättare och arbetsledare möjlighet att skapa och hantera alla sina projekt och deras dokumentation och kvalitetsdokument via sin mobiltelefon (eller dator för de som hellre vill det) och samla alla sina projekt under ett paraply. Den gör också att konsumenter lätt kan få sitt kvalitetsdokument mailat till sig när jobbet är slutfört.

Byggd i Ionic med React

Triggerfish har byggt appen i ramverket Ionic ihop med React. Valet av Ionic visade sig vara smart. Vi kunde utnyttja flera av komponenterna som redan fanns i Ionic vilket sparade oss, och därmed BKR, tid. En annan stor fördel var också att vi med endast en kodbas kunde få ut en app till alla de största plattformarna (iOS/Android/Webb).

Till det egna API:et så användes Lumen som kommunicerar med både appen och det bakomliggande CRM:et, i det här fallet LIME.

En viktig del av projektet var just integrationen med LIME. Här har Triggerfish och LIME samarbetat tätt, dels för att ta fram bästa möjliga struktur för att hämta ut data från LIME-databasen, dels för att se till att det sker så effektivt som möjligt.

Mer information om appen

Lärt sig (oväntat) mycket om branschen

Det blev tydligt redan tidigt i projektet att det var viktigt att vi fick full förståelse för alla de olika roller och behörigheter som skulle samsas i appen. Djupdykningen i branschen gav oss inte bara en inblick i världen av våtrum och plattsättning utan var också väldigt roligt – något hela projektgruppen här på Triggerfish uppskattade. 

Nu när appen är sjösatt ser vi fram emot fler gemensamma äventyr med BKR!