Ett gemensamt hem för kunskap och kultur

Spretigt, svåradministrerat och med otydlig avsändare. Axiell, ett av världens främsta mjukvaruföretag, hade plötsligt många siter men få gemensamma nämnare. Med nytt koncept, ny plattform och en tydlig strategi fick de en webb som samlade dem alla under samma paraply. Och högre konvertering på kuppen.

One Axiell

Axiell skapar innovativa, digitala verktyg och tjänster som hjälper institutioner som bibliotek, muséer och skolor att enkelt dela med sig av kunskap och kultur. Verksamheten finns i 55 länder och de har sitt huvudkontor i Sverige.

Som så många världsomspännande företag hade Axiell flera siter där allt från design till teknisk plattform skiftade. Det blev knöligt att administrera och gav en spretig bild av företaget. De lanserade därför själva projektet ”one Axiell” – ett projekt med målet att ta fram en gemensam webb där bolagets samtliga plattformar samlades under ett och samma tak.

  • Analys och strategi
  • Paketering
  • Koncept, design och UX
  • Teknisk produktion
  • Optimering

Lättnavigerade målgruppsingångar

Vi fick i uppdrag att ta fram ett koncept, en design och en teknisk plattform för deras globala verksamhet där både potentiellt nya och befintliga kunder kände sig hemma och hittade det de sökte. Det var även viktigt att inkludera kandidater, jobbsökare, då siten var och är deras primära informationskälla.

Axiells största utmaning var att få till lättnavigerade sidor trots omfattande innehåll, innehåll som riktade sig mot flera marknader med olika förutsättningar. Separat webbplatser skulle nu bli en. Lösningen blev att skapa tydliga ingångar som snabbt guidade målgrupperna till rätt plats.

Förenklat, förfinat och framtidssäkrat

Resultatet har blivit en webbplats som väsentligt ökat konverteringen och samtidigt ger en tydlig bild av vad Axiell står för. Med smarta integrationer mot externa system har administrationen blivit enklare och medarbetarna fått mer tid till kärnverksamheten. Tillsammans med Axiells digitala avdelning följer vi nu löpande upp, rådger och förvaltar för att de ska kunna fortsätta tillhandahålla världsledande tjänster inom sin bransch.

Intresserad av ett samarbete?

Hör av dig till mig för att diskutera ert projekt eller önskemål.

Jakob Pernvik
VD/Strateg
jakob.pernvik@triggerfish.se
+46 (0) 706 05 59 63

Jakob Pernvik