Innehållsstrategi för webb

Att skapa innehåll för webben är att skapa innehåll för människors beteenden. Allt content måste ha målgruppen i fokus men också förhålla sig till konvertering, ranking, tillgänglighet, konkurrenter och varumärke. Vi hjälper dig med allt från struktur och tonalitet till sökordsanalyser och sitemaps.

Inventering av innehåll

De flesta webbprojekt börjar med en inventering av vad som finns på din webbplats idag. Vad ska flyttas eller tas bort? Vad behöver skrivas nytt? Vi skapar sedan en plan som grundar sig i den digitala strategin där vi tillsammans har kommit fram till vad du vill förmedla och hur det stöttar dina mål.

SEO och sökordsanalys

Sökmotoroptimering, SEO, handlar om att skapa förutsättningar för webbplatsen och dess innehåll att klättra i sökresultatens listor. Sökordsanalysen är ett av de grundläggande verktygen vi har till hands och därför rekommenderar vi alla våra kunder att göra en uppdaterad analys innan copyarbetet påbörjas. För att veta hur man skriver för Google är avgörande för din verksamhets framgång. Det gäller att synas strategiskt, speciellt i en tid där vårt tålamod att hitta det vi söker är sämre än någonsin.

Sitemap

Att prioritera och paketera materialet till en överskådlig struktur är a och o för dina besökare. Men det är ofta lättare sagt än gjort.

Utifrån SEO, ditt erbjudande, dina målgrupper, nuläge och önskat läge tar vi fram en sitemap som hjälper oss att se helheten av din webbplats.

Webbcopy

Allt, inget eller kanske lite mitt i mellan. Omfattningen av copyhjälpen vi ger till kunder skiftar i varje projekt. Vissa vill själva ansvara för innehållet medan andra överlämnar helheten till oss. Ibland hittar vi en mellanväg där vi gör specifika nedslag för att vässa tonalitet eller SEO. Du avgör.

Bildmanér och rörligt

I vårt kreativa arbete tar vi alltid fram bildmanér och förslag på vilken typ av bilder som krävs för att skapa en sammanhållen upplevelse. Normalt gör vi också en inventering av befintligt utbud och tar utifrån det fram en plan för projektet.

Behöver du hjälp med en digital innehållsstrategi?

Då föreslår vi att du hör av dig så löser vi innehållsfrågorna tillsammans.

Kontakta oss