SEO-analys

Med hjälp av en SEO-analys kan du förbättra webbplatsens synlighet på sökmotorer som Google, Bing eller Yahoo. Analysen hjälper dig identifiera svagheter, vi hjälper dig sedan med konverterande åtgärdsförslag som hjälper dig klättra mot toppen av träfflistan.

Därför ska du göra en SEO-analys

Genom en SEO-analys kan du få en helhetsbild av hur din webbplats presterar på sökmotorer och vilka förbättringsområden som behöver åtgärdas för att öka synligheten. Analysen tar hänsyn till faktorer som relevans, användarupplevelse, hastighet, länkar och andra tekniska aspekter som påverkar sökmotoroptimeringen. Om du dessutom gör SEO-analyserna regelbundet säkerställer du att webbplatsen alltid är optimerad för de senaste sökordsalgoritmerna.

Sökordsanalys en given del av SEO

Men det räcker inte att ha en sökmotoroptimerad sajt om innehållet svajjar. Kvalitativt och engagerande innehåll är såklart bra för konverteringen men dina målgrupper måste hitta dit först. Kärnan i varje framgångsrik SEO-kampanj är därför att hitta nyckelord som matchar dina besökares sökintentioner.

Nyckelord och fraser som gör dig hittbar

Målet med i princip all innehållsproduktion är att skapa det innehåll som sökmotorn diggar bäst. Innehållet behöver vara relevant och träffsäkert i förhållande till vad dina målgrupper söker på. Men att hitta orden och fraserna är inte alltid så lätt som det verkar. Det räcker sällan med att skriva in några fraser i Google Keyword Planner och välja de som verkar mest populära. Våra sökordsanalyser utgår därför från långt fler parametrar än så.

Vi kollar exempelvis på faktorer som:

  • long tail-sökord
  • demografi och geografisk plats
  • indexerade sökord
  • relevans och hur många konkurrenter som rankar för specifika ord.

Sökordsanalys av både nya och befintliga sidor

På existerande sidor genomför vi en djupgående SEO-analys där vi kollar på allt från URL:er och metabeskrivningar till sidtitel, rubriker (h1, h2, h3) och det faktiska innehållet. Resultatet blir en gedigen samling rekommendationer som dina contentkreatörer kan sätta tänderna i för att effektivisera On-Page SEO.

För nya sidor tar vi istället fram relevanta sökord och fraser med hög sökvolym som matchar det område som du vill öka din synlighet kring. Vi ser till att nyckelorden täpper till de eventuella luckor du har i din SEO-strategi och sammanställer en rapport som du kan utgå från framöver.

Vi hjälper dig gärna med SEO-analysen

Hör av dig så sätter vi igång tillsammans.

Kontakta oss