Design

Varje projekt är unikt. Varje bolag och organisation har sin historia, sin vision och sin resa. Vi strävar efter att skapa projekt som berör, som lyfter ditt varumärke och skapar reaktion. Självklart med tillgänglighet, konvertering och målfokus som konstant ledstjärna.

Så tänker vi kring webbdesign

Din webbplats ska kännas träffsäker, uppfylla prioriterade behov och kanske det viktigaste av allt – avspegla hjärtat i din verksamhet. Det är lätt att gå vilse, det är få saker som engagerar en verksamhet så mycket som färg och form.

Hos oss kan du vara trygg i att tycke och smak inte blir drivande i projektet. Allt design- och konceptarbete utgår från analyser och insikter. Att arbeta datadrivet är vår vardag och vi inhämtar alltid information från din verksamhets externa system så som exempelvis Google Analytics eller Hotjar för att se utfallet av våra teser. Vi går även igenom mängder av områden för att bilda oss en helhet:

Grafisk profil

Oavsett om den är befintlig, behöver en uppfräschning eller skapas av oss så utgår alltid koncept och design från detta vägledande dokument.

Varumärke, position och värdeord

För att kunna skapa en unik upplevelse för besökaren behöver webben spegla ditt varumärke, skapa igenkänning och särskilja sig från konkurrenter.

Målgrupper och kundresa

I strategin har vi definierat målgrupper och vilka behov de har. Utifrån dessa behöver webbplatsen göras tydlig, tillgänglig, värdeskapande och konverterande för var och en av dem. En viktig del i att sätta ett hållbart och långsiktigt koncept är att formulera hur målgruppernas resa på webbplatsen ser ut, den så kallade kundresan. Att visualisera målgruppernas behov ger oss möjlighet att hitta lösningar som driver dem framåt – och i mål.

Konvertering (CRO)

Beroende på projektet syfte och mål jobbar vi med olika vinklar inom CRO (Conversion Rate Optimization) d.v.s. konverteringsoptimering. Det finns ett antal “bästa praxis” modeller som vi utgår från i varje specifikt projekt vilket är drivande i beslut vi tar gällande konvertering.

Det här hjälper
vi dig med

Ny design på webbplatsen

Det kan finnas flera anledningar till att man vill ha en uppfräschning av sin webbplats. Man kanske vill öka konverteringsgraden, implementera ny funktionalitet eller så är det bara dags för ett nytt utseende? Vi analyserar data och statistik, tittar på era nya behov och ser därefter över webbplatsen och tar fram förslag på förbättringar.

Att designa för glada utvecklare

Koncept och design för appar

Kundlojalitet och direktkommunikation med kund blir allt viktigare. Med hjälp av mobilen kan du få en unikt formad användarupplevelse som särskiljer sig från webben. Vi hjälper dig med appdesign och appkoncept som förverkligar er vision.

Så här gjorde vi en app för Byggkeramikrådet

Apropå mobil, att skapa en webbplatsdesign som lirar med smartphones och andra digitala enheter är även såklart helt givet i alla projekt.

Så här tänker vi kring mobile first vs. responsive

Nyhetsbrev

Det må låta torrt men faktum är att nyhetsbrev fortfarande är en av de bästa konverteringspunkterna ett företag har. Vi börjar med att fastställa nyhetsbrevets syfte och mål för att sedan ta fram ett koncept och design som dels tar höjd för alla eventualiteter ni kan tänkas behöva redaktionellt, dels tilltalar och konverterar era kunder.

Kreativa illustrationer

Ert varumärke är mer än en logotyp och kreativa illustrationer är ett sätt att utöka varumärket och bolagets identitet. Det förtydligar budskapet, stärker kommunikationen och skapar igenkänning. Det kan vara allt från flödesscheman och grafik för en finansiell rapport till att ersätta bildmaterial med något mer illustrativt.

Instruktiva ikoner

Ikoner har förmågan att överbrygga kommunikationen där text inte räcker till. Att förtydliga och vägleda användaren med små, enkla och visuella medel på ett enhetligt och logiskt sätt kan därför vara avgörande i många lägen.

Tillgänglighet
A och O

Sist men absolut inte minst, vi kan våra tillgänglighetskrav. Vi arbetar med mängder av projekt som ställer höga krav på tillgänglighet. Vårt expertteam ser till att design, teknik och innehåll följer kraven från webbdirektivet och kraven från WCAG 2.1 AA.

Läs mer om WCAG för designers

Tappat inspirationen?

Tur då att vi alltid står redo med nya perspektiv och gedigen erfarenhet.

Kontakta oss

Newsletter

Få senaste nytt rakt i inkorgen!

Håll dig uppdaterad kring vad som händer hos oss genom att signa upp dig på vårt nyhetsbrev.