Sökordsanalys

Att ha kvalitativt och engagerande innehåll är bra för konverteringen, men din målgrupp måste hitta dit först. Kärnan i varje framgångsrik SEO-kampanj är därför att hitta nyckelord som matchar dina besökares sökintentioner. Med våra sökordsanalyser får du inte bara mer konkurrenskraftiga kampanjer och högkonverterande webbplatsinnehåll, du ökar också din ROI.

Vad är en sökordsanalys?

Sökordsanalys är en process som handlar om att identifiera populära och relevanta fraser och nyckelord som människor använder när de söker efter just din information. Orden och fraserna inkluderas sedan på strategiskt utvalda ställen på dina webbsidor, i både meta data och sidinnehåll. Du sökordsoptimerar helt enkelt din sajt vilket kommer få den att ranka högre på världens mest eftertraktade träfflista – Google´s SERP.

Nyckelorden gör att kunderna hittar dig

Målet med i princip all innehållsproduktion är att skapa det innehåll som sökmotorn diggar bäst. Innehållet behöver vara relevant och träffsäkert i förhållande till vad dina målgrupper söker på. Att matcha sökintentionerna är helt avgörande för att Google ska förstå att din sida kommer tillfredsställa besökarens behov.

Att optimera för Google är svårare än vad det ser ut

Att hitta orden som sökoptimerar dina sidor kan låta enkelt, men skenet bedrar. Det handlar inte bara om att skriva in några fraser i Google Keyword Planner och välja de som verkar mest populära. Våra sökordsanalyser utgår från långt fler parametrar än så.

Vi kollar exempelvis på faktorer som:

  • long tail-sökord
  • demografi och geografisk plats
  • indexerade sökord
  • relevans och hur många konkurrenter som rankar för specifika ord

Tillsammans utgör de grunden för en sökordsanalys som ökar din konvertering på riktigt.

Sökordsanalyser som ger effekt

Vi gör analyser för två olika typer av sidor; existerande och nya.

Sökordsanalys för existerande sidor

Här genomför vi en djupgående SEO-analys för att se vilka delar av din webbplats som behöver sökordsoptimeras för att öka synligheten på träfflistorna. Vi kollar på allt från URL:er och metabeskrivningar till sidtitel, rubriker (h1, h2, h3) och det faktiska innehållet. Resultatet blir en gedigen samling rekommendationer som dina contentkreatörer kan sätta tänderna i för att effektivisera onpage SEO.

Sökordsanalys för nya sidor

Här tar vi istället fram relevanta sökord och fraser med hög sökvolym som matchar det område som du vill öka din synlighet kring. Vi ser till att nyckelorden täpper till de eventuella luckor du har i din SEO-strategi och sammanställer en rapport som innehållsproducenterna kan utgå ifrån framöver.

Vi hjälper dig även sökordsoptimera PPC-kampanjer

Om du skulle optimera dina PPC-kampanjer efter varenda relevant sökord som finns så blir det en väldigt dyr affär. Om du istället utgår från vår analys får du koll på exakt vilka ord som faktiskt är värda att satsa på för att maximera din ROI.

Investera inte dyra pengar i teknik du inte förstår – låt oss göra jobbet

Vi har expertisen och verktygen som behövs för att genomföra en fullskalig analys. Vi vet hur du får bäst effekt för pengarna och vi delar gärna med oss av den kunskapen.

Hjälp med analysen?

Inga problem! Vi hjälper dig mer än gärna.

Kontakta oss

Newsletter

Få senaste nytt rakt i inkorgen!

Håll dig uppdaterad kring vad som händer hos oss genom att signa upp dig på vårt nyhetsbrev.