När pandemin slog till i mars var jag, och troligtvis du, orolig över hur det skulle påverka våra företag och de som jobbar där. Ingen visste hur många kunder som skulle hoppa av eller hur många projekt som skulle ställas in. Allt svajade. 

Men. Tack vare att digitaliseringen blev än viktigare för i princip alla kunder har vi på Triggerfish inte bara lyckats behålla samtliga kunder utan också fått en otroligt positiv effekt på det stora hela. De flesta kunder har ökat sitt engagemang och vi har därmed haft förmånen att fortsätta växa i form av nyanställningar trots omvärldens osäkerheter. Vi ökar helt enkelt farten mot 2021! 

Under hösten, och den nu pågående andra vågen, har det blivit alltmer tydligt att en stor utmaning för mig är att leda ett team under en långvarig pandemi. Mycket av Triggerfish handlar om vår kultur. En kultur som vi framgångsrikt byggt upp under många, många år och som upplevs som familjär, varm, omtänksam och glädjerik. Den har haft sin styrka i att vi alltid jobbar tillsammans på kontoret, att vi exempelvis firar vid lanseringar, snackar loss vid kaffeapparater och skojfriskt analyserar varandras (torftiga) lunchlådor. Så hur översätter man det till hemmajobbandet?

Vi har tidigare delat med oss av några tips men nu, efter ytterligare månader hemma och med en långsiktig plan på plats, tänkte jag att det var fint att dela med oss av helheten. 

Ergonomi är nummer ett

Samtliga i teamet jobbar hemifrån och har fått all hjälp de önskar med att få nya stolar, bord eller andra ergonomiska produkter. Att sitta bra är a och o för att kunna leverera på topp.

Gemensam träning för motivationens skull

Samma Hangout-länk. Samma tid. Varje dag. Det började med “Planka Challenge” där vi la på 5 sekunder varje dag och slutade när vi var uppe i 3 minuter. Det har fortsatt och körs varje dag kl 11. Efter sommaren fallerade deltagarantalet något men initialt var det en riktig hit.

Vi har även kört pass med inhyrd PT, något som varit mycket uppskattad. Det lämpade sig förvånansvärt bra i ett digitalt format. 

Vi älskar We+. Vi har pushat för denna tjänst tidigare men den har verkligen fungerat extremt bra för oss. Den stora vinsten är alla kort som tas och delas! Det ger insikt i varandras liv, skapar engagemang, pepp och likes. Tack vare fokus-träningsmånader med We+ har vi ökat snitträningen dramatiskt hos alla, plus  att många fler kommer ut i friska luften. 

Flera projektgrupper och kompetensgrupper har även varit duktiga på att köra walk and talk för att komma ut i solskenet. Den aktiviteten har fått sig ett uppsving kan man säga.

Hemma hos-reportage som lockar till skratt

En annan grej som låtit oss se små bitar av varandras liv är att vi under olika omgångar har visat upp hur man har det. Det har handlat om allt från hur hemmakontoren ser ut till vad man har i kylskåpet eller hur man julpyntat. Det ger upphov till väldigt roliga diskussioner vill vi lova!

Ät och drick tillsammans

Vi är ett gäng som gillar att äta och dricka gott. Ett kul inslag var därför när Renée Voltaire höll en digital föreläsning om sin syn på mat för oss. Hon lagade även ett antal rätter vars ingredienser skickades ut till alla TF-medarbetare. Vi har även kört en digital ölprovning där ölsorter budades hem (både med och utan alkohol) och Nacka Bryggeri kompetent guidade oss över skärmen. 

Lek mer!

Vi har provat på Escape Rooms vilket enligt teamet har varit det roligaste eventet under pandemin. Vi blev indelade i olika grupper och under ledning av en amerikansk tjej skulle vi klara av ett antal olika utmaningar. 

Kommunicera ofta och tydligt

Vikten av kommunikation kan knappast lyftas för många gånger i en text som denna. Våra måndagsmöten och fördjupade månadsmöten där vi går igenom alla avdelningars progress är otroligt värdefulla. Här får vi möjlighet att säkerställa att alla har exakt samma information om vad som händer och när samt prata om bolagsövergripande frågor.

Vi har även insett att det är viktigare än någonsin att det finns forum där varje medarbetare känner sig  sedd och hörd. I Corona-tider sker det inte alltid av sig självt och man behöver planera in tid för detta.  Dela med fördel upp er i mindre grupper, ibland kan det vara svårt att låta all komma till tals i större. Vi uppmuntrar även till snicksnack med kameran på, i vissa projekt är faktiskt Zoom eller Hangout på hela dagarna för att simulera att du satt bredvid din kollega. 

Så vad tar jag som ledare med mig framåt?

Den viktigaste insikten jag tar med mig är att det faktiskt går att sudda ut det faktum att vi inte ses eller sitter fysiskt i samma rum. Allt handlar om att skapa en känsla av att vi gör jobbet tillsammans. Det finns mängder av coola idéer som jag ser har tagit form i år och som tror jag kommer leva vidare. Det handlar om alltifrån hur vi driver en inspirerande workshop i ett projekt till hur vi har kul med kollegor och fångar upp hur vi mår. Jag må ha varit digital i mina arbetssätt under väldigt många år men nu är det verkligen “digital first” i alla lägen. Det är intressant och lärorikt! 

Men min bästa kompis har faktiskt varit telefonen. Lyft den och ring. Det gamla hederliga samtalet har blivit ovärderligt och överbryggar distansen alla dagar i veckan. Tack telefonen, mina fantastiska medarbetare och ni kunder som gör det möjligt att fortsätta utvecklas. 

/Jakob