En tröttnade på att distansjobba mot Oslo, en stötte på oss på nätet och blev nyfiken. Båda har nu varit på Triggerfish sedan mitten av april och trots läget har de kommit in galant i både gänget och arbetsuppgifterna. Varsågod att lära känna Ruben och Niklas, våra två nya seniora webbutvecklare.

Ruben Kvamme är norrmannen som, efter att i ett år ha jobbat på distans hos sin forna arbetsgivare i Oslo, kände behov av något nytt – och få en arbetsplats som låg i grannskapet snarare än i grannlandet.

– När jag kom i kontakt med Triggerfish kändes det rätt direkt. Det är ett öppet och socialt företag med bra grundvärden och som jobbar med hög kvalité. Dessutom kändes det som en arbetsplats som jag som frontendutvecklare kunde få utmanas och utvecklas hos. 

Niklas Lindberg, webbutvecklare med fokus på E-handel, har precis som Ruben spenderat de första veckorna med att bli varm i kläderna. Det är en utmaning som kan tyckas extra knepig med en pandemi hängande i hasorna.  

– Jag har ändå känt mig oerhört trygg även fast det är mycket som händer runt omkring i världen. Triggerfish är både ansvarstagande och omhändertagande.

De känner båda att det är svårare att lära känna kollegor när allt socialiserande sker över skärmen, de uppskattar dock de initiativ som finns, så som digitala AWs och träningspass. Niklas menar också att vissa arbetsuppgifter tar något längre tid när man inte kan knata över till någons skrivbord och ställa en snabb fråga.

– Men distansjobbet leder också till en liten fördel eftersom man i högre grad tvingas lösa eventuella problem på egen hand. Det lär man sig mycket av, fortsätter han.

Ruben har av förklarliga skäl gott om erfarenhet av arbete på distans och även han ser fördelar.

– Det kan på många sätt vara bra att vara lite isolerad när man ska sätta sig in i mycket nytt. Jag tror också att dessa tider har gjort att fler får upp ögonen för att det inte är negativt att jobba på distans, det fungerar för både anställda och företag, säger han.

Jag har ändå känt mig oerhört trygg även fast det är mycket som händer runt omkring i världen. Triggerfish är både ansvarstagande och omhändertagande.

I vanliga fall har vi på Triggerfish en väletablerad onboardingprocess. En utmaning har såklart därför varit att ställa om processen till att passa vardagens nya förutsättningar. (Men vi hade inte behövt vara oroliga, Ruben och Niklas har varit en fröjd att onboarda!)

– Introt har pågått både från kontoret och på distans. Med Slack, Hangouts, Zoom och alla andra digitala verktyg har det fungerat bra, säger Ruben.

– Jag håller med, jag tycker hela processen har varit väldigt bra. Det har inte direkt funnits någon hets att allt ska sitta redan första veckan utan vi har i lugn och ro fått sätta oss in i företaget, fortsätter Niklas.

2020 är långt ifrån slut. Även om början har varit skakig ser de båda ljust på framtiden. 

– Jag ser fram emot att lära mig ny teknik och arbeta med alla de spännande kunder som Triggerfish har, säger Ruben. 

– Ja, att få “komma in i gänget” ordentligt och leverera bra grejer samtidigt, det ser jag verkligen fram emot, avslutar Niklas.

Ni gör ett superjobb redan nu. Välkomna hit, säger vi!