Nytt jobb, nya utmaningar. Inga problem, säger du. Men hur ruttad du än må vara så vet vi att du troligtvis har fjärilar i magen inför första dagen här. Därför ser vi till att bädda så gott vi kan även innan du kliver in. Så här tänker vi och så här säger några som nyligen påbörjat sin Triggerfish-resa.

Börjar bädda en bit innan start

Vi mailar exempelvis ut praktisk information om hur första veckan kommer att se ut, vem som möter dig när du kommer och vilka roligheter i form av gemensamma AW:s eller kompetenshöjande tillfällen som finns planerade i närtid.

Servar med introduktionsschema

Precis som på de flesta arbetsplatser är det oftast full rulle på vårt kontor. In och ut i möten, fram och tillbaka hos kunder. För att du som ny inte ska känna dig vilsen eller ännu värre, ensam, så förbereder vi alltid ett schema för första veckan. Där bokas de mest relevanta kollegorna in i olika sittningar för att dels kunna presentera sig själva men också vad de gör.

Mina första dagar på Triggerfish bestod av många glada ansikten och massa interna möten. Jag fick chansen att prata med de olika avdelningarna och förstå vad de jobbade med vilket var mycket lärorikt. Jag fick även en fördjupad del som berör just mig som projektledare och intro kring de verktygen som används.

Monir Fekri, Projektledare sedan november 2019

Pratar mycket om oss själva (av en anledning)

Trygghet och tillhörighet är två viktiga ingredienser för att snabbt trivas på jobbet. Vi pratar därför en hel del om företagskulturen, vår syn på hälsa och välmående och hur vi aktivt jobbar för att du, och alla andra, ska trivas i gänget. Vi går också igenom vilka förväntningar det finns kring nåbarhet samt vår metodik för att leverera hög kundnöjdhet. Allt för att du ska veta ramarna – och framför allt friheterna med att jobba här.

Mitt första intryck på plats var stämningen; den härliga energin. Jag fick snabbt uppfattningen av att alla var sjukt duktiga på sitt jobb och att det fanns stor respekt och kärlek för varandra.

Annie Walter, ny Frontendutvecklare sedan augusti 2019

Kirrar teknik och plats i tid

Hårdvara, mjukvara, skrivbordsplats, nycklar, telefon, blommor… Listan på prylar som behövs för att snabbt komma igång, och trivas, är ofta längre än vad man tror. Men att spendera veckor med att vänta på att få dator eller inloggning till system är inget vi sysslar med. Du kommer vara kittad och redo från dag 1.

Följer upp tidigt

Vår nuvarande melodi är att du har uppföljningssamtal med HR-ansvarig och Team Lead i slutet på första veckan. Ofta hamnar reflektion och funderingar kring praktiska detaljer i fokus. Efter en månad har du och Team Lead ytterligare en tid för uppföljning. Förhoppningsvis börjar du känna dig hemma hos oss och diskussionerna brukar därför kretsa mer kring det faktiska jobbet, olika kunder och utmaningar framöver.

Och nej, vi glömmer inte kandidatupplevelsen

Din onboardingprocess börjar egentligen långt tidigare än vårt första faktiska möte. Webbplatsen, tonaliteten i annonsen, valet av kanaler… allt spelar in och vi jobbar så gott vi kan med att förmedla en klar bild kring vilka vi är och vad vi kan.

Jag fick av en händelse WWF:s nya webbplats länkad till mig och blev positivt överraskad över att det var en WordPressajt. Jag kollade därför upp vilka som gjort temat och det visade sig vara Triggerfish.

Andreas Lindgren, ny Frontendutvecklare sedan augusti 2019

Sedan är givetvis intervjusituationen helt avgörande om du vill fortsätta i processen.

Mötet med Jakob (vd) inspirerade mig, han berättade om deras resa via Scale Up och hur de tagit sig an utmaningarna i och med växtvärken. Jag imponerades också av den snabba återkopplingen från vår HR-ansvariga Ann-Sofi. Efter varje möte hade jag återkoppling om nästa steg innan veckan var slut. Jag kände direkt att HÄR vill jag jobba.

Monir Fekri, ny Projektledare sedan november 2019