Högt tempo, hög press och tajta deadlines. Livet på byrå kan stundtals vara en näst intill omänsklig utmaning. Men så behöver det inte vara. Så här jobbar vi på Triggerfish för att skapa en inspirerande och produktiv arbetsmiljö som håller stressrelaterade sjukdagar borta.

Rutiner, processer och målbilder som skapar lugn

Det är ingen nyhet att om man känner sig hemma även på jobbet så presterar man bättre. Vi mår helt enkelt väldigt bra om vi vet vilka förväntningar som finns, var i organisationen vi verkar, hur processerna för diverse uppgifter ser ut och vem vi kan tänkas gå till i olika frågor. Det skapar trygghet och den känslan, ja den ger i sin tur luft under vingarna. Vi vågar mer, klarar mer. Varje år gör vi en personalenkät där frågor om arbetsmiljö tas upp. Senast svarade medarbetarna 5,5 av 6 på frågan om positivt och tryggt arbetsklimat. Det värmer i hjärtat på riktigt. 

Gemensam förväntan på inkorgen

Vi är ständigt uppkopplade. Rent krasst är det ju vårt jobb att hålla oss i den sfären. Vi slackar, mejlar, ringer, sms:ar, delar, gillar, taggar och pingar. Men risken är då också väldigt stor att notifikationerna dränker dig. Vi har därför kommit överens om några enkla förhållningsregler kring vilka förväntningar vi kan ha på varandras nåbarhet.

Uppmanar till pauser, även på dass

Att ha några enstaka väldigt stressiga dagar på jobbet är oftast inte hälsofarligt. Återhämtning är dock viktigt ändå. Vi har bland annat löst det hela med att på strategiska ställen påminna oss själva om vikten av en hjärnpaus. Ett av dessa ställen är på toaletten, en okonventionell placering kan tyckas men den funkar för oss. 😉

Stänger kontoret för team-friskvård

“Hjärn-gurun” Anders Hansen, överläkare i psykiatri och författare till boken Hjärnstark, är en populär referensperson hos oss, speciellt hos vår VD Jakob. Anders kloka ord om vikten av rörelse, god sömn utan mobiltelefon och umgänge med andra människor rimmar väl med vår syn på friskvård. Utöver ett frikostigt bidrag till valfria aktiviteter på fritiden så brukar vi även stänga kontoret en timme nästan varje vecka. Då bjuds det på exempelvis yoga, utomhusfys, löpning eller promenad för de som vill.

Vi tränar och hänger gärna även utanför arbetstid. Vi har testat allt från barre till discgolf, aktiviteter som alltid genererar glatt humör och luft i systemet. Skulle man behöva en annan typ av paus så finns även ett vilorum på kontoret. Rummet är särskilt uppskattat av småbarnsföräldrarna som hängt halva natten över en spjälsäng men även vår VD tar sig en tupplur där för att ladda om.

Jobbar lagom mycket

Vi kör med frihet under ansvar, det innebär att du kan jobba hemma eller från någon annanstans i världen (när du väl blivit varm i jobbkläderna). Vår produktionsplanerare fördelar ut uppdrag tillsammans med projektledarna, alltid med målsättningen att det ska bli en jämn, varierande och stimulerande beläggning som håller undan övertiden. Vi använder tidrapporteringsverktyg för att främst hålla koll på fakturering men även så att ingen jobbar för mycket. Många av oss jobbar också deltid för att helt enkelt slippa dåligt samvete vid hämtning och lämning av småbarn eller få mer tid att träna mellan jobbet och middagen. Om du inte provat konceptet, gör det! 

Om olyckan ändå är framme

Även om vi jobbar proaktivt och ständigt har en intern dialog kring hur vi kan bli bättre så svämmar livet över ibland ändå. Vårt mål är därför att skapa en kultur där det är okej att säga stopp. När det är tufft privat – säg det. När det är kämpigt i ett kunduppdrag – säg det. Vi pratar, prioriterar och ordnar professionell hjälp genom vår företagshälsovård. 

Bli en av oss

Gillar du våra tankar? Vi söker ständigt efter medarbetare som vill joina vår lite hjärtligare värld. Kolla gärna efter lediga tjänster, annars skicka en spontanansökan.

Fördelar med att jobba här

(Tack till eminenta Johanna Borgström för varm copyhand och paketering av denna text.)