Det ultimata erbjudandet för dig som vill få kontroll på datan en gång för alla

Att vi levererar webbplatser visste du. Men visste du att vi kan hjälpa dig att ta ett helhetsgrepp kring allt som har med datainhämtning, statistik och analys att göra? Här är tre tjänster du inte borde vilja vara utan.

1. Google Analytics Audit – få rättvisande data, inte bara data

Det är ingen nyhet att Google Analytics är viktigt. Det är inte heller en nyhet att det är helt avgörande att någon på företaget har KOLL på hur man omsätter all data till handling. Ändå är det ofta här skon klämmer. Men lugn, här kommer lösningen: Google Analytics Audit.

Den innebär lite skämtsamt att vi stoppar in all data från Google Analytics i en tvättmaskin och ut kommer rena, fina, RÄTTVISANDE siffror. Fläckarna, exempelvis duplicerad data, spindlar, robotar och intern trafik som stökar till, är nu puts väck.

Det är nämligen först då som du kan börja lita på det du ser.

Men vi tar det från början. Google Analytics ger dig som bekant detaljerad kunskap om dina besökare, till exempel:

  • vilka intressen de har
  • var de befinner sig
  • vilken enhet de använder
  • hur de hittade till dig och vad de försvinner vidare till.

Dessa insikter använder du, och många andra, som “sanning”. GA blir den ultimata källan till kunskap. Och varför inte?! Det är ju Google vi snackar om – internetgudens gåva till den digitala människan. Men vad händer om siffrorna i själva verket är missvisande?
Om datan innehåller anomalier som gör att du de facto skapar actions som inte alls gör det jobb du förväntar dig?

Läskig tanke, eller hur?

Vår audit ser till att det inte händer. Att du får ett GA-konto som är uppdaterat, rätt inställt, som rensar och blockar det som rensas och blockas ska och som ger dig precis det du behöver för att maximera engagemanget och öka konverteringarna.

Läs mer om Google Analytics Audit

2. Mät det som faktiskt betyder något

Vi ser att många företag saknar en objektiv uppsättning mätpunkter som hjälper dem identifiera framgång och klavertramp på deras webbplats. Kanske känner du igen dig.

Med hjälp av ett systematiskt gäng steg skapar vi en mätmodell som levererar resultat.
Vi:

  • identifierar webbplatsmålen
  • sätter KPI:er (Key Performance Indicators) och identifierar mål för varje KPI (om ett KPI exempelvis är organisk trafik, hur mycket trafik vill du ha?)
  • till sist identifierar vi segment av målgrupper/beteenden/händelser som vi analyserar för att förstå varför det blir som det blir – både bra och dåliga insikter.

Med hjälp av den samlade bilden kan vi se vad som behöver mätas ytterligare och därefter skapa upp mål och händelsespårning i Google Analytics.

3. Se din data i ett nytt ljus med Google Data Studio

Vi älskar Google Data Studio. Det är här siffrorna får liv! Med hjälp av rapporterna och interaktiva dashboards får du (kanske för första gången) se din data SAMLAT.

Med hjälp av tabeller, diagram, grafer och andra visualiseringselement får du organiserad och läsbar data som ger dig maxade möjligheter till framgång. På instrumentpanelen kan du hålla reda på användarens webbplatsbeteenden och övervaka viktiga nyckeltal för ditt företag. Allt blir enkelt att överblicka och framför allt läsbart för dina mindre insatta kollegor. Och det kära kund är icke att underskatta. Att få en hel verksamhet att börja ta datadrivna beslut är kanske viktigare än någonsin. Genom att vi riggar Google Data Studio åt dig får du välbehövlig hjälp på traven.

Lär dig mer om datavisualisering

En trio värd många sömnlösa nätter

Statistik och analys ska vara roligt! Med dessa tre tjänster kan du släppa ångesten över att ni kanske inte jobbar på rätt sätt, tolkar datan korrekt eller gör rätt saker i rätt tid.

Du får:

  • Nytvättad data på ditt Google Analytics-konto.
  • Förståelse för vad som är viktigt att mäta för just din verksamhet och mätpunkter som matchar målen.
  • En samlad plats där alla data, oavsett källa, blir användarvänlig på riktigt.

Ta tjuren vid hornen och hör av dig.

Vi hjälper dig gärna. 

Be om en offert

Få senaste nytt rakt i inkorgen!

Håll dig uppdaterad kring vad som händer hos oss genom att signa upp dig på vårt nyhetsbrev.