Datavisualisering (Google Data Studio)

Data is king! Siffrorna styr i princip allt vi gör. Men utan att på riktigt förstå vad de innebär kan besluten bli fel och konsekvenserna dyra. Med pedagogiska dashboards och rapporter i Google Data Studio får du datavisualisering som är enkel att förstå och som ger dig förutsättningar att ta datadrivna beslut – på riktigt.

När en bild faktiskt är värd tusen ord

Att visualisera din data innebär att vi presenterar den på ett grafiskt sätt. Vi använder tabeller, widgets, kartor, tidslinjer och andra element som tillsammans ger dig en omfattande och pedagogisk bild av hur användningen av din webbplats ser ut. Du kommer enkelt kunna se trender, mönster och avvikelser. Målet är att ge dig en överblickbar, konkret och lättillgänglig plats för all din data, oavsett om du kollar på den i rollen som genomförare eller beslutsfattare.

Digital visualisering sparar tid (och ja, pengar)

Vi vet att time is money. Du som sitter på positioner som kräver att du tar snabba beslut behöver därmed bli servad med dataunderlag som inte kräver en djupanalys för att förstå. Du behöver se dina KPI:er och andra mätetal på en och samma plats och framför allt, du behöver få datan presenterad på ett sätt som låter dig ta action direkt.

Det är här vi kommer in.

Vad är Google Data Studio?

Enkelt förklarat är det ett digitalt verktyg som hjälper dig visualisera, och transformera, din data från råa oförståeliga filer till grafiskt tilltalande rapporter och interaktiva dashboards. Med Google Data Studio Connectors kopplar vi smidigt samman data från mängder av olika källor och importerar dem till en och samma yta. Vissa kallar det magi, vi kallar det expertkunskap.

3 fördelar med Google Data Studio

1. Du får fräscha ögon på siffrorna

Vad menar vi med det nu då? Jo, när data presenteras på ett sammanhållet och tilltalande sätt får du ofta syn på både problem och möjligheter som tidigare helt flugit dig förbi. Rapporterna och dina dashboards låter dig inte bara se data från olika källor utan också från olika organisatoriska delar av ditt företag på ett sätt som du inte kunnat tidigare. Du kan filtrera datan på olika sätt och exempelvis se endast de mätetal och KPI:er som du är intresserad av för att därefter dyka vidare.

2. Du får fler visuella beskrivningar och ökad interaktivitet

Rapporterna och dina dashboards visualiseras med hjälp av tabeller, grafer och andra element. De är logiskt organiserade och har hög läsbarhet vilket gör att du får ut maximal nytta av siffrorna. Du kan tända, släcka och flytta om de visuella komponenterna som det passar dig och dina behov.

3. Du slipper be om teknisk hjälp (och känna dig dum)

Okunskap om teknik är en källa till stress för många av oss. Fördelen med att vi hjälper dig att sätta upp rapporter och dashboards (och utbildar er) i Google Data Studio är att du slipper stå med mössan i hand på IT-avdelningen i framtiden. Varje gång dina datakällor uppdateras kommer även visualiseringen uppdateras. Inga krångliga import- och exportmoment där du tvingas chansa hej vilt. Nu kommer du dagligen kunna följa de senaste förändringarna – utan teknisk assistans.

Hör av dig!

Vi visualiserar beteenden så att du kan börja ta databaserade beslut på riktigt.

Kontakta oss

Få senaste nytt rakt i inkorgen!

Håll dig uppdaterad kring vad som händer hos oss genom att signa upp dig på vårt nyhetsbrev.