Långsiktigt partnerskap bland avatarer och apokalypser

Massive ligger bakom några av världens främsta spel och har vuxit lavinartat senaste åren. Precis som vi är de besatta av att leverera kvalitet. Kanske är det därför vi passar så bra ihop.

Ett Massivt projekt

En ny grafisk profil var precis framtagen och nu behövdes en webbplats. En webbplats där framtidens mest lysande spelhjärnor, programmerare, ljudkonstnärer, designers och marknadsförare kunde mötas och tillsammans skapa fantasifull magi. Massive, ett av Sveriges mest briljanta spelföretag, behövde en plattform där dagens och framtidens alla spel får plats, däribland supercoola Avatar. Plattformen skulle också stödja rekryteringen av hundratals nyanställningar samt facilitera alla nya kontor.

  • Strategi
  • Koncept och design
  • Teknisk produktion samt integration
  • Långsiktig förvaltning och optimering

Vann pitchen

Samarbetet började med en pitch som projektgruppen på Massive summerar i några väl valda ord.

Vi imponerades av Triggerfish visuella koncept samt strategiska tänk. Framförallt det strategiska stämde väldigt bra med hur vi tänkte runt koncept och huvudfokus på webbsidan, därför blev Triggerfish ett självklart val.

Stockholm - Malmö

En utmaning i projektet har varit att överbrygga de mil som faktiskt är mellan Stockholm och Malmö där våra respektive kontor ligger. Men med vår förkärlek till att åka söderut i kombination med regelbundna möten via Hangout rullade samarbetet på utan problem. Tack tåg, tack teknik.

Återskapa känslan i spelen och bolagets kultur

Ett av målen med webbprojektet var att få besökaren, som generellt är en potentiell kandidat, att verkligen känna det hantverk som Massive lägger ner i sin spelutveckling. Samtidigt var också den familjära stämningen på Massive otroligt viktig att inkorporera. Vi intervjuade därför en hel rad med människor för att hitta kärnan till varför och få deras bild av Massive att återspeglas i webbplatsen.

Långsiktig partner

Massive sökte inte bara någon som kunde leverera en ny webb. De sökte en långsiktig partner som kunde utmana och driva samarbetet framåt. Att vi sedan hittade varandra var nog meant to be:

I början av 2017 gick vi och funderade på en ny webbsida och visste att vi var ute efter att skapa något som verkligen representerar oss och vår position som världsledande spelutvecklare. Vi letade efter en lämplig samarbetspartner och hade bland annat Triggerfish på vår shortlist, utan att de visste om det. I samma veva blev vi kontaktade av dem, det var ett roligt sammanträffande.

It's been a real pleasure to work with Triggerfish on this project! We always find it exciting to collaborate with partners who are as obsessed with Quality as we are.

Intresserad av ett samarbete?

Hör av dig till mig för att diskutera ert projekt eller önskemål.

Jakob Pernvik
VD/Strateg
jakob.pernvik@triggerfish.se
+46 (0) 706 05 59 63

Jakob Pernvik