Page Speed-optimering för SEO

Visste du att om din webbplats tar mer än tre sekunder att ladda kommer du förlora över hälften av dina besökare? Ändå märker vi ofta att page speed är det sista webbplatsägare tänker på. Med tjänsten Page Speed-optimering för SEO ser vi till att besökarna stannar kvar.

3 anledningar varför din webbplats måste öka hastigheten

Precis som så mycket annat så finns det best practice när det kommer till laddningstider av sidor. Här är tre (av många) anledningar till varför du behöver ha kontroll på hastigheten.

1. Snabba sidor skapar de bästa användarupplevelserna

Det här är den absolut viktigaste anledningen. Som vi sa i början sticker över hälften av dina besökare iväg om sidorna är långsamma. För lika lite som vi gillar att vänta på SL-minuter, lika lite gillar vi att vänta på att information ska visas på en skärm. Snabbt ska det gå, vi pratar millisekunder. Vi hjälper dig öka hastigheten för att skapa den absolut bästa upplevelsen för användarna.

2. Google premierar webbplatser med hög page speed

Laddningstiden är en av de “ranking factors” som Google tittar på när de avgör om en sida är en bra träff eller inte. Om dina sidor är långsamma ryker troligtvis dina chanser att få en eftertraktad plats på rankinglistan. Google straffar dig helt enkelt.

3. Page Speed-optimering är investeringen som fortsätter att ge och ge

Ju fler besökare som stannar på dina sidor desto större är chansen att de kommer genomföra de moment du vill, vare sig det handlar om ett köp eller att signa upp sig på ett nyhetsbrev. Dessutom gillar Google att besökare är länge på sajter och sidor. Det innebär nämligen att innehållet förmodligen är relevant för besökaren och Google kommer därmed ranka dig högre. Högre ranking innebär fler besökare. Fler besökare innebär fler konverteringar. Du fattar, den här snurran vill man ju definitivt vara en del av. Vi ser till att det händer.

Första steget är en Page Speed Audit

För att säkerställa att vi har en bra utgångspunkt när vi jobbar med optimering av sidornas hastighet börjar vi med att utföra en Page Speed Audit, en analys som visar vad som saktar ner sidorna. Baserat på resultatet fixar vi de komponenter som behöver extra kärlek.

Vanligtvis handlar det om att göra följande:

  • Optimera stora (tunga) bilder och filmer genom att spara om dem i mindre storlek, komprimera dem helt enkelt.
  • Optimera HTML-kod, CSS och JavaScript genom att rensa bort onödiga element som inte fyller någon funktion.
  • Ta bort eller fixa dåligt skriven JavaScript som skapar kompabilitetsproblem för sajten.
  • Ta bort onödiga plugins (insticksprogram) som inte bara kan sakta ner laddningstiderna utan även förhindra cashning av sidorna.
  • Se till att antalet redirects hålls på en låg nivå.

Låt oss hjälpa dig

Vi lovar att du inte blir besviken.

Kontakta oss

Newsletter

Få senaste nytt rakt i inkorgen!

Håll dig uppdaterad kring vad som händer hos oss genom att signa upp dig på vårt nyhetsbrev.