När WordPress skapades 2003 så gjordes det som ett bloggverktyg. I dag är det fortfarande ett väl använt bloggverktyg men det används också till så mycket mer som många av er förmodligen vet.

WordPress slutar aldrig utvecklas och mer och fler funktioner tillkommer. En av dessa funktioner är möjligheten att skapa en så kallad multisite. Detta släpptes till en början som ett separat projekt till WordPress men är nu fullt integrerat i WordPress.

Vad är Multisite?

Kort förklarat är en WordPress multisite, eller som det brukar förkortas WPMU (WordPress MultiUser) en samling av WordPress webbplatser / bloggar som använder en och samma WordPress installation.

Några av funktionerna med WPMU

När man skapar en WPMU får man tillgång till ett flertal funktioner som annars är omöjliga eller krångligare att använda sig av.

Nackdelar med WPMU

Även om det finns flera fördelar med att använda sig av en WordPress multisite är det inte alltid den bästa lösningen.

När bör man använda WordPress Multisite?

Exempel på användningsområden

Det finns flera olika tillfällen där WPMU är ett utmärkt val. En huvudregel man kan gå efter är när man vill ha en tydlig uppdelning av innehållet på en webbplats både för besökaren och för de som administrerar webbplatsen / webbplatserna.

Några av våra kunder som valt Multisite

Vi på Triggerfish har jobbat med flertalet kunder där vi implementerat WPMU.