Google ändrar kontinuerligt sin algoritm. Det gör att de flesta ofta känner sig osäkra på om de har optimerat sin webbplats korrekt. Vi har samlat tre stadiga grundtips som oavsett algoritmändring ger din webb en putt i rätt rankingriktning – uppåt.

Skriv relevant innehåll

Ditt innehåll ska vara relevant för just din målgrupp och affär. Det är sällan smart att vara ute och snurra på områden som inte har med din produkt eller affärsidé att göra. Varför? Jo, det finns förmodligen andra som faktiskt säljer eller jobbar med just de där sidospåren. De har då enligt Google i princip direkt högre relevans än ditt innehåll. Så se därför till att fokusera på rätt saker och du belönas därefter – med högre ranking.

Använd rätt sökord

När kunder letar efter något så googlar de. De använder ord och fraser som förhoppningsvis ger relevanta resultat och därmed tar dem vidare i sin resa mot ett köp. Du behöver därför hitta de där orden, fraserna, eftersom de är helt avgörande för din framgång på rankinglistan. Vi kallar den processen för Sökordsanalys och resultatet ger dig en gedigen lista på sökord som du bör ranka på för att optimera din webbplats. 

Gör webbplatsen användarvänlig

En snabb och mobilanpassad webb är a och o. Vi har numera ett uppmärksamhetsspann som en sockerstinn treåring vilket gör att webben måste ladda fort som bara den, annars drar vi vidare. Vi har även ofta extremt låg tolerans mot siter som inte sömlöst formar sig efter olika devices. Ofta är det bara myndigheter och exempelvis banker som kommer undan med att inte fullt ut prioritera de mobila besökarna. I en värld där majoriteten av alla webbplatsbesökare kommer från just mobilen blir den här aspekten otroligt viktig att fokusera på. 

Bonustipset – använd alltid https:// istället för http://

Google Chrome varnar nuförtiden sina användare om en sida du vill besöka inte använder https://. De kallar den osäker. Och ja, utan ett https-certifikat är det betydligt enklare för skumma typer att komma över information som överförs mellan dig och exempelvis en webbshop. Så tappa inte potentiella kunder på grund av något så enkelt som detta certifikat. Bara skaffa det. Lär dig mer om hur https påverkar SEO