I Februari besökte Jakob och Per utvecklingsteamet i Nepal och fick vara med om en resa som berörde. 

triggerfish-i-nepal-2-225x300

Av en rad anledningar gav sig Jakob och Per sig iväg till Nepal under en vecka för att besöka och utbilda teamet som Björn Söderberg driver i Kathmandu.

Det blev en resa som bjöd på många starka intryck, upplevelser, överraskningar och lärdomar. Vi kom till en oerhört fattigt land som var betydligt större än vad man kan tro (ca. 30 miljoner invånare) där stor del av befolkningen lever i fattigdom och analfabetism. Vi uppskattade att trots fattigdomen lämnades vi i fred och fick uppleva detta oerhört vackra land. Man är oerhört mån om att turister skall känna sig trygga och trivas vilket vi märkte. Att dessutom få ha en lokal guide och bli hembjuden på middag till Björn och hans familj var en bonus.

Björn Söderberg har funnit sitt hem här och driver ett antal bolag med grundtanke att ha ett socialt ansvar i sitt entreprenörsbyggande. Triggerfish jobbar nära Websearch som är utvecklingsbolaget där vårt uppdrag under resan var att utbilda ett antal personer i teamet i WordPress och mobilt beteende i Sverige/Norden.

triggerfish-i-nepal-1-300x225

En av resans starkaste intryck var när Björn´s fru, Bina, tog med oss till ett barnhem (det finns massor i Kathamndu) och fick möjlighet att lämna över de 70 kg… leksaker vi hade med oss från Sverige. Att få se den glädjen i pojkarnas ögon i att få ett par fotbollsskor som var på väg till soptippen hemma i Sverige var magisk. Barnen var oerhört gulliga och tillgivna. Att det gav perspektiv var bara förnamnet.

triggerfish-i-nepal-3-225x300

Vi tog även tillfället i akt att sätta upp lite coola loggor från Mobilwebb på kontoret. Vi höll ett antal sessioner för de anställda om hur mobilen används i Sverige och vilka mobila tjänster som är på gång och vad som krävs för att ligga i framkant. Man använder sina mobiler på helt andra vis i Nepal om vi jämför med Sverige. De är oerhört duktiga på att bygga mobila webbplatser och appar och uppskattade kunskapen kring hur dessa tjänster används.

Vi blev väldigt förtjusta i detta land och har lovat oss själva att komma tillbaks. Bästa av allt vore om hela Triggerfish fick komma så kunde vi visa dem de coola barerna och de bästa templena.

Tack Nepal!