Sedan 2010 har vi på Triggerfish byggt våra webbplatser med hjälp av WordPress, som så många andra populära projekt är gratis och bygger på öppen källkod.

Öppen källkod innebär bland annat att det inte är ett företag som står bakom utvecklingen av WordPress, utan hundratals frivilliga personer som har valt att lägga ner sin tid på att förbättra och utveckla projektet vidare. En filosofi om att när vi hjälps åt så kan vi komma längre helt enkelt.

Men varför ska man bidra? Jo, enkelt uttryckt, för att det är en självklarhet =). Att exempelvis rapportera in den där buggen eller ge ett lösningsförslag på ett problem i ett tema/tillägg, hjälper både WordPress, dess användare och på ett sätt även oss som företag att växa.

Hur gör vi?

Triggerfish har precis börjat komma igång med att bidra, eller ge tillbaka. Nu jobbar vi för att få till en bra rutin på hur detta enkelt ska bli en självklar del av oss. Som det ser ut nu planerar vi in 4 timmar i månaden, på en måndag efter veckomötet för att enklare komma igång innan alla sätter sig med kundrelaterade projekt.

Några exempel på vad vi gör

När vi börjar bli lite mer varma i kläderna har vi planer på att släppa ett gratis tema, dela med oss av vårt starttema (som ligger till grund för alla våra kundprojekt) och paketera projektanpassad funktionalitet i olika publika tillägg. Vi lovar att hålla er uppdaterade om detta i bloggen!

Är du själv sugen på att bidra så finns det en bra kom-igång-guide på wordpress.org.

PS. I år är vi även involverade i WordCamp Stockholm. Har du inte anmält dig kan du göra det via länken här.