Triggerfish har inlett ett spännande samarbete med den ideella organisationen Hello World vars grundidé är att lära Sveriges barn och ungdomar att programmera. Man kallar det för en folkrörelse och redan idag har 3000 barn påbörjat sin utbildning i programmering.

Lär barnen programmera med lekfullhet

När grundarna till sin stor förvåning inte hittade något läger med fokus på digitalt skapande tog Hello World! saken i egna händer och började arrangera kurser med lite olika inriktningar. Allt sker med en lekfullhet och ofta i kombination med en annan rolig aktivitet. De flesta lärare är studenter som själva pluggar programmering på högskolan.

Alla skall med

Hello Worlds grundläggande idé är att alla skall med, vilket t.ex. innebär att 50% av alla platser är öronmärkta för tjejer. Alla avgifter är inkomstbaserade vilket gör att oavsett föräldrarnas ekonomi ska alla barn ha råd att gå. SJ sponsrar med transport från hela Sverige till kurstillfällen. Ingen region ska exkluderas.

Tunga sponsorer

Hello World har lyckats knyta till sig otroligt tunga partners som på olika vis är med och sponsrar organisationen. Exempelvis är Triggerfish kund Dice med men även King och Microsoft.

Triggerfish roll

Hela plattformen är byggd i WordPress. Vi har fått förtroendet att förvalta webbplatsen, men även utveckla den vidare med smarta lösningar och optimering av flöden.

Hello World logotyp