Under året har vi fått förmånen att få lära känna Elisabeth Fritz och teamet bakom advokatbyrån. Få advokater får så mycket medieutrymme som Elisabeth så givetvis var det ett spännande uppdrag att få ta bli deras webbyrå. 

Elisabeth har varit verksam sedan 1991 och jobbar uteslutande med att företräda brottsoffer som utsatts för olika slags våldsbrott. De är den enda advokatbyrån som är specialiserade på hedersrelaterade brott. När vi träffade Elisabeth och Anna från byrån förstod vi vilket genuint arbete de gör för att driva sina klienters talan. Klienterna befinner sig ofta i mycket svåra situationer och de engagerar sig genuint i deras rätt och rättigheter.

Elisabeth har blivit utsedd till årets jurist, årets yrkeskvinna, årets hjältinna och har även blivit tilldelad kungliga sällskapets Pro Patriks guldmedalj. Hon är särskilt uppmärksammad för våldtäktsmålet mot plastikkirurgen Troillius, målet mot Kapten Klänning och hedersmordet på Fadime. Vi ser henne väldigt ofta i TV där hon blivit stående inslag i SVT för att prata om aktuella brottsmål.

I hennes vardag får hon insyn i samhällets kanske värsta delar. När vi träffade henne frågade vi hur hon orkar och svaret kom blixtsnabbt. Hon blir stark och får energi av att hjälpa dessa kvinnor (de flesta klienter är kvinnor). De behöver en stark person som vet och kan berätta om deras rättigheter. Hon känner sig också hoppfull att det sker en långsam trend där människor är lika värda oavsett kön och bakgrund.

Mötet med Elisabeth satte starka avtryck och mötet kom att handla om mycket mer än bara webbprojekt. På Triggerfish ser vi fram emot att stötta advokatbyrån på bästa möjliga vis så att de blir ännu mer framgångsrika och kan fokusera på det som gör skillnad i samhället.