I helgen var hela webbyrån i London och deltog i Europas kanske största WordPress-konferens: WordCamp.

På många sätt och vis är det värdefullt att ibland lyfta blicken från tangentbordet och bara låta sig inspireras, lyssna på likasinnade, umgås och framförallt garva lite ihop.

Själva konferensen var uppdelad i tre spår; utveckling, design och business (ungefär som vi på Triggerfish :)) och här kommer en kort summering.

Utveckling

Devteamet har tagit in mycket information kring cachning, hur man jobbar med bilder i responsive, java api:et, nya Rest API som är en av årets stora nyheter i WordPress core, vad som kommer och hur man påverkas av nya PHP samt lyssnat på ett antal av WordPress core utvecklare. Vi insåg att vi ligger i framkant med det mesta vi gör och det tar vi (ödmjukt) med oss.

Design

På designspåret var det mycket fokus på trender kring användarvänlighet (UX). Både i WordPress admin samt för publika besökare och djupdykning kring analys av personas. Vi fick även veta hur man kan använda animationer bättre samt hur man genom att skapa infographics kan få spridning i sociala kanaler och få många inkommande länkar (SEO). Intressant var även en session om hur olika färger påverkar oss människor utifrån ett psykologiskt perspektiv.

Business

Det som vi tog med oss mest härifrån var dels all hype kring content marketing och hur det blivit en stor del av SEO. Vi lyssnade även på hur den största byrån som fokuserar på WordPress i USA har vunnit kunder såsom Microsoft och deras erfarenheter kring detta. Ett intressant spår handlade om hur man konkret lyckas med e-mail marketing (nyhetsbrev).

Skoj

Är man i London måste man ha lite skoj också… Det blev en hel del drinkar, ett besök på en galet bra Argentinsk köttrestaurang (Gaucho) samt en tapaskväll. Konferensen hade tagit mycket energi så det blev inget dansande men kul hade vi.

Hur gick det då med Mike Little?

Vi hade fått ett möte med en av de som grundade WordPress och var grymt peppade att få prata med honom. Dessvärre blev han sjuk så det blev inget. Surt sa räven men nu har vi en dialog igång med honom.