Helhetsansvar, från analys och förstudie till långsiktig optimering av vår kunds affär, det är kärnan i att vara projektledare hos oss på Triggerfish. Så här tänker vi kring rollen.

Projektledaren är en unik tillgång i webbprojekt

Vi har under åren insett att vi är lite speciella på Triggerfish. Många byråer verkar nämligen sakna projektledaren som håller ihop ett webbprojekt – och som fortsätter vara kontaktperson för kunderna även efter att en lansering är genomförd. Idag är vi sex stycken som driver projekt och kunder framåt.

Frigör tid för kollegorna

Att vi har en uttalad projektledarroll har många fördelar. Det frigör till exempel tid åt andra roller här på Triggerfish att faktiskt syssla med sitt specifika hantverk. Vi krattar och skapar förutsättningar för att de eminenta personerna i vårt team ska få möjlighet att fokusera på det de vill och kan bäst. Utvecklarna utvecklar, kreatörer kreerar. Du fattar grejen.

Ger kunden en tydlig väg in

Det betyder också att våra kunder får en dedikerad person att alltid kontakta, alltid bolla med. Dessutom kan vi mötas i ett gemensamt språk. Vi projektledare kan ofta översätta det tekniska lingot till en något mer allmän förklaring som gör att kunden förstår bättre vad vi menar. För det är också en viktig detalj, ofta är ju inte kundens kontaktperson en utvecklare utan denne har ofta en motsvarande roll som vi har – fast i sin verksamhet. På så vis blir vi bryggan mellan team och kund.

Vi är strukturälskande generalister

Allt det här hjälper oss att bygga långsiktiga relationer som håller. Projektledaren är den där trygga motparten som driver kunder framåt, som kommer med strategiska tips och förbättringsförslag löpande och som förstår kundens behov och förväntan i relation till projektets omfattning och budget.

Projektledaren finns med från samarbetets början och lär känna kundens verksamhet på djupet. Vi guidar och är bollplank genom projektets alla steg, vi vet vilka resurser som ger bäst effekt i vilket läge och ser till att kunden alltid hålls uppdaterad om projektplanen.

– Therese Öberg, projektledare

Om våra kollegor älskar sin spetskompetens så älskar vi vår bredd. Vi är de där som går igång på att hålla många berömda bollar i luften. Att ha grundläggande koll på allt från digitala lösningar och design till användbarhet och tillgänglighet är ett måste. Dessutom är det ju en klar fördel om man gillar ordning och reda. Du behöver inte älska Excel, men tanken på att veta exakt vad, hur och när är definitivt både nödvändigt (och skitroligt). 

Håller ihop projektet – och relationen

Vi återkommer ofta till vikten av att skapa goda relationer. Det är kanske också en av de viktigaste egenskaperna hos en projektledare. Tack vare låg personalomsättning finns vi ofta vid kundens sida under många år och på så sätt skapas också en fördjupad kunskap som gynnar samarbetet för båda parter. 

Våra värdeord som hjärta, passion, kvalitet och stolthet finns alltid med i vårt arbetssätt. Det kan vara därför vi fick högst poäng för kategorin projektledning i Årets byrå 2020.

– Monir Fekri, projektledare

Gillar att jobba tätt ihop

Men relationsbyggandet gäller faktiskt inte bara mellan oss som byrå och våra kunder. Det handlar minst lika mycket om att få vårt interna team att trivas, samspela och känna både glädje och respekt inför vår gemensamma målbild.

Vi är en stark grupp som stöttar varandra i det dagliga jobbet. Vår teamledare Therese Öberg ser, med sin mångåriga erfarenhet av projektledning och Triggerfish-liv, till att vi hela tiden utvecklas och trivs. Vi planerar resursfördelning och kompetensutvecklar oss löpande för att hela tiden kunna möta våra kunders efterfrågan och vara proaktiva. I stora projekt kan vi även jobba två projektledare vilket är uppskattat av både kund och oss själva.  

Förfinar ständigt vår process för ultimata leveranser

Det bästa med att jobba som projektledare är att vi tillsammans med teamet på Triggerfish gång på gång kan leverera webbplatser som överträffar kundernas förväntningar.

Vi har en framåtanda i bolaget och jobbar vi hela tiden för att förfina vår process, hålla hög kunskapsnivå och vara mer än en partner för våra kunder. Vi har ett stort hjärta och jag hoppas att kunderna känner det.

– Therese Öberg, projektledare

Som kund ska man känna sig trygg med att vi har många projekt i ryggen och en genomarbetad process som ger det bästa resultatet. Tillsammans med hela teamet på Triggerfish jobbar vi hårt för att ha de nöjdaste kunderna i branschen. 

Vi älskar vårt jobb och vi hoppas det märks!