På Triggerfish har vi ett sittande jobb. Vi rör inte naturligt på oss i vårt dagliga arbete trots att vi människor är skapta för det – detta vill vi försöka ändra på.

Bli friskare, starkare och ha kul tillsammans

Med de ledorden började vi fundera på hur vi kunde börja röra på oss. Vissa av oss tränar redan mycket (några till och med väldigt mycket) och andra skulle må bättre av att röra på sig utan att för den delen bli påtvingad av hurtiga kollegor.
Vi valde att ännu en gång satsa på We+ som är en tjänst där man kan registrera aktiviteter (minst 30 minuter pulshöjande) samt sätta ett individuellt mål och ett gruppmål för en given månad. Vi som grupp valde ett snitt på 2.5 träningstillfällen per vecka under maj månad som mål.
För att öka gemenskapen bokade vi ett antal gemensamma pass och delade ut priser för veckans bästa foto, prestation och pepp.

Resultatet

Vi tränade som grupp i snitt 4.1 pass per vecka vilket är otroligt bra. Innan låg vi på under 2 pass per vecka. Totalt genomförde vi 287 pass och tränade i 289 min per vecka.

Sjukdom

Ingen var sjuk i maj månad (förutom någon som var sjuk när vi drog igång).

Kul

Det kanske roligaste var att vi började prata om träning och mat på luncherna. Det dök upp fler sallader och vi pratade om när vi skulle springa nästa gång.

Framtid

Man ska självklart inte tvinga teamet att träna. Men vi kan visa att det är kul och att det med en grupps hjälp går att förändra mönster.

Nu tar vi en paus och kör igång på nytt efter sommaren.

I augusti tänkte vi köra Bellmanstafetten – häng på!

Triggerfish har tillsammans motionerat 4,1 pass per vecka och 289 minuter per person. Det är långt över WHO’s tuffa rekommendationer för ett hälsosamt liv. Ni har peppat varandra mer än 900 gånger med pass, likes, kommentarer och foton. En bra insats från alla medarbetare som inspirerat varandra till detta fina resultat!

Citat från statistikrapport från We+