I Augusti fick vi ett mail från en person som ville börja jobba på Triggerfish. Han hette Dhanuka och hade just flyttat hit från Sri Lanka.

I början var vi lite osäkra att ta oss an Dhanuka då vi vid det tillfället inte hade några engelsktalande personer och visste inte hur detta skulle påverka oss.

Dhanuka kommer från en liten by på Sri Lanka och har därifrån jobbat som WordPressutvecklare mot stora amerikanska outsourcingbolag inom WordPress. I Sri Lanka levde han ett bra liv men efter en tid tröttnade han på sitt land som inte kom ur korruption och bestämde sig att utvandra tillsammans med sin fru. Under 2018 sålde han allt han ägde och köpte en enkelbiljett till Sverige. Han valde Sverige för att vi enligt vissa källor hade lägst korruption i världen.

Väl i Sverige har hans fru börjat studera i Karlskrona och Dhanuka sökte efter Sveriges bästa WordPressbyrå (det var där vi kom in i bilden). Vi lät Dhanuka gör ett antal tester som visade sig vara bra och erbjöd honom jobb.

Nu läser Dhanuka på SFI och på våra måndagsmöten pratar han svenska. Det är inte lätt men vi är otroligt stolta över att han försöker och inte ger upp.

När snön föll var det första gången Dhanuka fick se snö och våra julklappslekar, julbord, lussebullar, semlor är allt nytt.

Hoppas ni säger hej till Dhanuka nästa gång ni är på kontoret.