Vi får förvånansvärt mycket gjort i vår härliga lägenhet men ett stort syfte med att flytta kontoret är att få tid att umgås och uppleva Barcelona. Här kommer våra samlade upplevelser och tips hitintills.

barcelona-balkong3En öl på balkongen

Vi har en härlig terass med en intressant innergård som är skyddad från bruset och tutandet från gatornas bilar och mopeder. En riktig hit efter ett dagsverke.

En god lunch ger en effektiv eftermiddag

Precis runt hörnet från vår lägenhet ligger en fantastisk kombo av delikatessbutik och restaurang med fokus på närodlat och ekologiskt. Mysigt att äta i en butik, dessutom fantastisk service. En lyxlunch med fantastiska smaker men små portioner. Eftermiddagsfikat satt extra fint. Här var vi: Lacuinadengarriga.com

tapas-e1401957716283Svartvita Cerveserian

Redan på väg i taxin från flygplatsen blev vi tipsade om detta ställe. Såklart vi måste testa. Fantastiska tapas och skön rörig medelhavsstämning. En riktigt fin AW.

Cava eller drinkar på stranden

Vad är väl bättre än att njuta något gott att dricka med utsikt över medelhavet? Mest nöjd var nog Tomas över sin överraksningsdrink, en väl skiktad San Fransisco.

bacaoaIbland behöver man en riktigt god hamburgare

Och då kan man googla ”best hamburger in barcelona”. Det gav ett mycket bra utfall, vi tog ettan och det var bland de bästa burgarna vi ätit.

Coolt ställe på turistigt torg

Bara ett stenkast från Rambla ligger denna stora innergård/torg som har de karaktäristiska dragen av turistställe med rosförsäljare och violinister. Ocana känns dock värt att besöka, goda drinkar och cool atmosfär med väldigt vacker, gotisk inramning.

boqueria1La Boqueria

Inte att förknippa med Stockholmkopian. Riktiga Bouqerian är en marknad i färgsprakande fruktprakt varvat med dofter från havet, smaker från grönsaker och ett sorl av människor som köper och säljer härliga råvaror eller färdig mat. Vi passade på att äta lunch på Organic. En vegetarisk höjdare.

Veckans bästa krog

Framröstad till den bästa restaurangbesöket på hela veckan var besöket på Me. En kombination av Vietnam och New Orleans är Me nisch. En charmig och personlig restaurang med gourmandiska upplevelser och fantastiska violdrinkar. Galet god mat!

carracoles-e1402044994507Carracoles=snigel!

Vi åt sniglar till förrätt, vissa tyckte att det smakade som korv stroganoff och vi konstaterade att nästa gång åker vi nog till Frankrike för att äta dessa skaldjur. Detta är en anrik restaurang som startades på 1800-talet och atmosfären är rustik och en upplevelse i sig. Maten var god men det finns bättre paella. Ps. När du går genom köket till ditt bord så har du inte gått fel, det ska vara så.

Barcelona är en fantastisk stad för dig som gillar god mat och dryck, mysiga kvarter och strandliv. Eller om du vill göra något kul med dina kollegor, vi rekommenderar det varmt!

Glad nationaldag på er därhemma! Snart tar vi också helg och firar med cava och tapas. Nästa vecka är vi tillbaka som vanligt på kontoret vid Slussen. Vi ses där!