Namn: Ann-Sofi Nääs
År på Triggerfish: 8

Du har en tudelad roll, med ena benet som Projektledare och det andra som HR-ansvarig. Hur fungerar den kombon?

Ypperligt! Som projektledare kan man enkelt säga att jag fungerar som klistret mellan våra interna talanger och våra kunder. Vi projektledare har majoriteten av all kundkontakt så att övriga kan fokusera på sina respektive hantverk. Mycket av mitt fokus ligger på planering, att ha koll på status i olika projekt, se vilka hinder och möjligheter som finns på vägen och följa upp vad som gjorts och ska göras. Som HR-ansvarig sköter jag det mesta som har med rekrytering och employer branding att göra samt ser till att alla befintliga Triggerfishare trivs, mår bra och utvecklas.

Ni har låg personalomsättning, vad tror du det beror på?

Främst handlar det om att de som jobbar här trivs väldigt bra, de känner trygghet och att vi från företagets sida bryr oss på riktigt, precis som kollegor sinsemellan är väldigt omtänksamma mot varandra. Vi är ett väldigt engagerat gäng som på riktigt vill göra bra grejer för våra kunder. Vi har också mängder av schyssta aktiviteter som bidrar till god stämning, hälsa och gemenskap. Vi yogar, reser, anordnar vanliga och digitala AW och kompetensutvecklar oss med föreläsningar. Sedan är vi lite skruvade och fnissigt nördiga också.

Och nu växer ni.

Ja, det är mycket fokus på rekrytering. I takt med att vi börjar arbeta med allt större projekt och börjar jobba med headless och React behövs fler kunniga, engagerade och nyfikna utvecklare och även andra kompetenser som vill vara med på resan. Vårt mål är att alla som börjar jobba här ska vilja vara kvar lång tid framöver.

Vad skulle du säga är den största utmaningen med din roll?

Det är att inte göra allt spännande på en gång. Det är väldigt kul att få jobba nära kunder och hitta värdefulla, kvalitativa och hållbara lösningar som tar dem framåt. Samtidigt gäller det att kratta för oss internt så att teamet och alla team leads mår bra och får rätt förutsättningar. Nu har vi adderat ett utmanande lager av att jobba på distans och då känns det extra viktigt att se till att alla har bra arbetsstationer hemma, håller motivationen uppe och mår bra. Vi ordnar digitala möten, träning, AWs och andra kul aktiviteter eftersom vi alla saknar att ses på kontoret. 

Ryktet går att du är en Gott och Blandat-fantast. Något mer du tycker framtida kollegor bör veta om dig?

Det skulle väl vara att jag även är barnsligt förtjust i att åka vattenrutschkana, älskar att ha mössa inomhus(efter många år i fjällen och alperna) och tycker att den bästa pepplåt som någonsin gjorts är ”You raise me up” med Westlife. Du hör ju, jag är en toppenkollega! 🙂