Under året har vår VD, Jakob, drivit Triggerfish från Mallorca. Många har varit intresserade av att höra om hur det varit så här kommer hans berättelse om vad som gått bra och vad som har varit utmanande.

Följ din dröm

Vi har tre barn i åldern 6-13 år och älskar att resa. Under många år har min familj haft en dröm om att bo utomlands. Att få andra intryck, fler språk, ny miljö, träffa människor och inspiration. Att vara egen företagare för en webbyrå där man har en operativ roll gjorde att vår familj alltid sa att det inte gick och att det var något vi fick göra när vi blir gamla. Men så en dag sa vi; ”det går väl visst men vi får tänka lite annorlunda”. Var i världen skulle vi kunna bo och göra året ”enkelt” och ändå uppnå maximal upplevelse? Vart går det många plan? Var är det varmt? Var finns det en svensk skola? Vi jobbade mycket med begreppet ”lätt” för vi visste att jag i min roll på Triggerfish skulle behöva resa till Sverige ofta.

Mallorca

Valet föll ganska snabbt på Mallorca. Varken jag eller min fru hade varit på Mallorca på många år och hade inga direkta kopplingar dit förutom att det verkade som ett trevligt ställe. Vi reste dit en helg i april 2014 och ställde oss i kö till Svenska Skolan som visade sig ha 200 barn i kö. Det var fler än oss som hade samma idé… Det tog ett år innan skolan hörde av sig och sa att barnen kommit in och då hade vi hade mer eller mindre glömt bort vår dröm.
Samma vecka som vi fick beskedet berättade Ann-Sofi på Triggerfish att hon skulle bli mamma. Eftersom hon då var tilltänkt att bli byråchef tänkte vi ”skit också, då får vi vänta ett år”. Kanske lite naiva så kände vi däremot att det aldrig är rätt tidpunkt så vi satte vi igång projektet att flytta ändå.

Praktiska saker hit och dit

När vi väl bestämt oss följde en massa praktiska saker som att hyra ut vårt boende, byta skola, flytt, bilar, skolpeng osv. För att summera kan man säga att allt går om man har lite is i magen och gott om tid. Allting tar längre tid än man räknat med men i slutändan så gick allt bra.

Intressanta var att det som vi oroade oss för gick bra och det som vi trodde skulle lösa sig enkelt – visade sig svårt.
Barnen visade sig vara en enkel fråga. De sa ”jippiiiie” om vårt beslut och har varit fantastiska på att hitta nya vänner och ta sig an livet i Spanien på ett grymt vis. Barn är som vatten i ett vattenfall har jag fått bevittna – de hittar en väg och löser sitt liv. Det är vi vuxna som är lite mer komplexa.

Utmaningar

Givetvis har det funnits tuffa stunder. Det jobbigaste för mig har varit att vara ifrån min familj så ofta samt att man ibland kan känna sig lite utanför livet på Triggerfish. Det har varit stunder då jag borde ha varit i Stockholm och att snacket vid kaffemaskinen saknats eller ett prov som behöver pappas insats. Det går aldrig att komma ifrån att människor behöver ses.

triggerfish-vandring-mallorca

Triggerfish

Min strategi har varit att vara i Sverige varannan vecka i 4 dagar. Det har varit relativt mycket men i just min roll så har det varit nödvändigt.

Kort summering;

Hemma igen

Nu flyttar vi hem till Sverige igen och blickar tillbaka till ett av de bästa åren i vuxen ålder. Man måste inte köra vidare i gamla hjulspår även om alla säger att det inte går. Livet handlar om relationer, upplevelser och dimensioner.

Tack familj och Triggerfish för detta fantastiska år. Nu kör vi vidare med 110% energi.